Root » , , » U Dračevici proslavljeni sv. Kuzma i Damjan

U Dračevici proslavljeni sv. Kuzma i Damjan

Objavio: BracOnline | 26. 09. 2014.

fjera Dračevica slike otok Brač Online fjera Dračevica slike otok Brač Online
Žitelji Dračevice proslavili su u predvečerje 26. rujna blagdan sv. Kuzme i Damjana koji se u toj župi slave kao nebeski zaštitnici. Koncelebriranu misu u crkvi Sv. Kuzme i Damjana slavio je svećenik Dubrovačke biskupije don Robert Ćibarić koji obavlja uz ostalo i službu ravnatelja Caritasa Dubrovačke biskupije. U prigodnoj propovijedi govorio je o mučenicima sv. Kuzmi i Damjanu koji su zbog istinskoga svjedočenja pripadnosti Kristu i evanđelju podnijeli mučeničku smrt. Kršćanski mučenik je čovjek koji zbog istine ne odstupa i kao takav mnogima postaje nepodnošljiv, istaknuo je, između ostaloga, predvoditelj slavlja, poručivši kako i u našemu životu križ prihvaćen s vjerom postaje blagoslov, te se učimo kršćanskoj radosti u teškim životnim trenutcima. Domaći župnik Ljubomir Galov u zahvalnoj riječi izrazio je radost zbog slavljenja svetaca koji su u svojemu životu prihvatili i slavili Boga.
Poslije mise koja je služena za oltarom u koji su na blagdan sv. Kuzme i Damjana 2007. godine položene moći hrvatske blaženice Marije od Propetoga Isusa Petković, uslijedila je procesija sa svečevim kipovima ulicama mjesta. Kipove su nosili mladi župljani odjeveni u nove tunike, a Božji puk pobožno je sudjelovao pjevajući prigodne pjesme. Crkveno slavlje završilo je svečanim blagoslovom u crkvi, nakon čega je vjernički puk iskazivao štovanje prema svecima pred njihovim kipovima.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski
fjera Dračevica slike otok Brač Online fjera Dračevica slike otok Brač Online
fjera Dračevica slike otok Brač Online fjera Dračevica slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -