Root » , » Podignut i blagoslovljen novi križ u Postirima

Podignut i blagoslovljen novi križ u Postirima

Objavio: BracOnline | 14. 09. 2014.

kameni križ Postira slike otok Brač Online kameni križ Postira slike otok Brač Online
Blagdan Uzvišenja Sv. Križa koji Katolička crkva slavi 14. rujna nema posebno značenje na našemu otoku, barem što se tiče liturgijskih slavlja. Ipak, ove godine zabilježili smo jedan događaj koji se zbio na taj blagdan, i to u Postirima na predjelu Glavica. Na tome mjestu kameni križ s natpisom "Sancta crux nostra lux" podignula je obitelj liječnika dr. Darka Jelinčića u masliniku na privatnome posjedu.
Križ je blagoslovio i misu u čast blagdana slavio naš postirski svećenik koji se nalazi na studiju u Rimu don Pave Gospodnetić. Blagoslivljajući kip zaželio je da svi oni koji se pred njim budu molili po njemu osjete Božju blizinu i blagoslov. Križ zajedno s postoljem visok je 6 metara i podignut je od bračkoga kamena. Cjelokupnu pripremu terena s izradom postolja, oblikovanjem kamenoga križa i njegovim postavljanjem izveo je domaći majstor u kamenu Mladen Matulić, ujedno i vlasnik klesarskoga obrta.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -