Root » , , » Škripljani proslavili sv. Jelenu Križaricu

Škripljani proslavili sv. Jelenu Križaricu

Objavio: BracOnline | 18. 08. 2014.

Fjera Škrip slike otok Brač Online Fjera Škrip slike otok Brač Online
Jedna od najstarijih župa na otoku, sv. Jelene Križarice u Škripu, proslavila je 18. kolovoza svoju nebesku zaštitnicu, koja je i naslovnik župne crkve. Svečanu misu u župnoj crkvi slavio je mjesni župnik Ivica Matulić. Na početku je pozdravio okupljene vjernike i čestitao im njihovu mjesnu svetkovinu. Tom je prigodom rekao: "Slavimo sveticu koja je pronašla Isusov križ, ženu koja se na poseban način trudila širiti kršćanstvo gradeći bazilike po Svetoj zemlji. Želimo slaviti Jelenu Križaricu kako bismo je mogli nasljedovati u njezinu pobožnu životu."

Poručio je da sv. Jelena Križarica može biti primjer što znači biti majka i odgojiteljica. "Neka nam sv. Jelena pomogne da se naše obitelji, posebno žene ugledaju u tu jaku ženu koja je znala odgovoriti na sve izazove svojega vremena", tim riječima zaključio je svoju propovijed domaći župnik.
Fjera Škrip slike otok Brač Online Fjera Škrip slike otok Brač Online
Poslije mise održana je procesija s kipom sv. Jelene po trgu i uokolo župne crkve. Vjernici i ostali posjetitelji uputili su se do obližnjega polja nedaleko trga gdje je blagoslovljena kapelica Gospe od sedam žalosti koju su temeljito i o svome trošku obnovili Antonio Martić i Jure Krstulović. Don Ivica Matulić upoznao je vjernike s obnovom oltara sv. Nikole koja se odvija u dogovoru s konzervatorima, kao i s pribavljanjem slika za oltare sv. Nikole i sv. Jeronima koje će izraditi i župi darovati svećenik iz Zagorskih sela Milan Juranić.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jerski
Fjera Škrip slike otok Brač Online Fjera Škrip slike otok Brač Online
Fjera Škrip slike otok Brač Online Fjera Škrip slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -