Root » , » LOVELY DAYS - dani video umjetnosti u Bolu od 16. do 21. kolovoza

LOVELY DAYS - dani video umjetnosti u Bolu od 16. do 21. kolovoza

Objavio: BracOnline | 14. 08. 2014.

Lovely Days Bol slike otok Brač Online
Dani video umjetnosti "LOVELY DAYS" održavat će se u Bolu od 16. do 21. kolovoza, u suradnji s Centrom za kulturu Bol i u sklopu 25. Bolskog lita. Na poziv umjetnice Renate Poljak, domaći i inozemni kustosi i kustosice koji se bave filmom i suvremenom umjetnošću, svake će večeri prikazivati video i filmske programe, prezentirati umjetnike/ice te razgovarati s publikom u atmosferi otvorenoj za dijalog.

Program će se održati u Teatrinu Bola "Dva Ferala", na velikom platnu, u 22h, a ulaz je besplatan.

Otvaranje počinje u subotu 16.08, u 22h, programom Ivana Ramljaka koji predstavlja kultne filmove 70tih godina, alternativnog filmaša i provokatora Karpa Godine.

Različite prezentacije nastavljaju se svako večer u trajanju od 6 dana i sa početkom u 22h. Stanovnici Bola te turisti zainteresirani za oblik kulture koji nije fokloran ove godine u sklopu LOVELY DAYS-a moći će pratiti video radove suvremenih umjetnika/ica pristiglih iz različitih dijelova svijeta kao što su Adrian Paci, Danica Dakić, Karpo Godina, Meschac Gaba te drugi.

U nedjelju 17.08 programske večeri nastavlja Branko Franceschi, ravnatelj Galerije umjetnina u Splitu, koji je okupio različite autore u intrigantnom programu pod nazivom What makes a man? U ponedjeljak je možda i najizazovniji program na repetroaru, kustoski koncipiran od pariškog kolektiva Contexts koji dovodi film internacionalne zvijezde suvremene umjetnosti Adriana Paci-a kao i video rad Dérives koji će na kraju prezentacije trajati sve dok publika ne ode, zbog svog generativnog trajanja, a autori su mu umjetnici Emilie Brout & Maxime Marion. Dunja Blažević, bez koje bi se suvremena video umjetnost u Jugoslaviji puno sporije razvijala, prikazati će radove Danice Dakić, umjetnice sa velikom internacionalnom karijerom, koja prvi put nakon retrospektive u MSU prikazuje jedan od svojih filmskih uradaka u Hrvatskoj. Slijedi izbor radova umjetnika sa Kosova u koncepciji Alban Muje a za zadnje večer 21.08 François Taillade, donosi video program inspiriran pokretom i plesom.

Cilj Lijepih dana je približiti suvremenu umjetnost i različite oblike kratkog filma publici u opuštenoj i kreativnoj atmosferi.

TEXT BY: Sanja Baković

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -