Root » , » Molitva za Ukrajinu u Pučišćima

Molitva za Ukrajinu u Pučišćima

Objavio: BracOnline | 27. 07. 2014.

Molitva za Ukrajinu, Pučišća slike otok Brač Online Molitva za Ukrajinu, Pučišća slike otok Brač Online
Na inicijativu sudionika Međunarodne ljetne glazbene škole, posebno profesora i studenata iz Ukrajine i Rusije koji sudjeluju u njezinu radu u Pučišćima, apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup iz Pučišća Nikola Eterović slavio je 27. srpnja misu i predvodio molitvu za mir u Ukrajini. Na misi su sudjelovali Ukrajinci i Rusi, inicijatori molitvenoga skupa, koji su osmislili i zazive izrečene u molitvi vjernika. Nadbiskup Eterović podržao je inicijativu za molitvenim susretom jer je od 1999. do 2004. godine bio apostolski nuncij u Ukrajini.

U propovijedi je govorio o važnosti mira u svijetu, posebno o potrebi mira u Ukrajini. Pri tom je istaknuo da je kao apostolski nuncij u Ukrajini kroz pet godina dobro upoznao teritorije koji se nalaze u kriznome okruženju. Pozvao je vjernike na molitvu za mudrost političara svih zemalja, a posebno europskih. "Molimo da se sve napetosti i nasilja završe te se uz pomoć međunarodne zajednice uspostavi mir u Ukrajini. Neka Božje kraljevstvo mira zavlada u Ukrajini", rekao je nuncij.

Uslijedila je, zatim, molitva vjernika koja je izgovorena na hrvatskom, ukrajinskom i ruskom jeziku. Na početku su iznesene prošnje za Hrvatsku, zatim hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskoga rata, kako bi iskustvo toga rata pomoglo u razumijevanju patnji ukrajinskoga naroda. U molitvi je iskazana želja da Europa bude prostor raznolikosti njezinih stanovnika, uz međusobno uvažavanje svih naroda, kao i nada da će Ukrajina zajedničkim naporom svih građana nadići sukobe uz pomoć međunarodne zajednice. Na kraju je upućena i molitva za žrtve malezijskoga civilnoga zrakoplova. U zahvalnoj riječi pučiški župnik Andro Ursić pridružio se molitvi za mir u Ukrajini te svoju ljubav prema ukrajinskome narodu iskazao pjesmom "Gospe našeg Brača" koju je sam skladao.

TEXT BY: Jadran Bašić
Molitva za Ukrajinu, Pučišća slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -