Root » , » 5. Gitaristički vikend, Supetar

5. Gitaristički vikend, Supetar

Objavio: BracOnline | 05. 07. 2014.

5. Gitaristički vikend, Supetar slike otok Brač Online
U sklopu programa "Supetarskog lita" i organizaciji Grada Supetra i Turističke zajednice grada Supetra, u Supetru će se u subotu, 5. srpnja i nedjelju, 6. srpnja, održati 5. po redu "Gitaristički vikend".

U protekle 4 godine na "Gitarističkom vikendu" u Supetru sudjelovali su brojni poznati mladi gitaristi iz čitavog svijeta kao i najbolje domaće uzdanice u svijetu klasične gitare. Od stranih izvođača u Supetru su nastupili: Takeo Sato, Ben Carmona, Christopher Esch, David Dyakov, Jure Cerkovnik i mnogi drugi.

Ove godine na rasporedu je zaista širok i zanimljiv repertoar sa skladbama A. Piazzolle, I. Albeniza, N. Paganinia, L. Brouwera, W. Waltona i mnogih drugih, a kao i svake godine očekuju nas mnoga glazbena iznenađenja i novine.

Ovogodišnji izvođači su gitaristi: Joel Sharbaugh (SAD), Tristan Angenendt (Njemačka), Petar Čulić (Dugi Rat), Ivor Horvatić (Zagreb), Natan Zlodre (Zagreb, Sinj), te duo mandolina i gitara Ivana Kenk-Kalebić i Stipan Popović.

Joel Sharbaugh je jedan od najpoznatijih američkih gitarista, trenutno se posvetio karijeri u Europi i studiju na Masters studiju u Luganu kod profesora Lorenza Michelia.

Tristan Angenendt još je kao dječak proglašen od strane struke jednim od najboljih nadolazećih mladih gitarista, te je završio dvije akademije – jednu u Kolnu u klasi prof. Huberta Kaeppela, a drugu na najprestižnijoj svjetskoj privatnoj gitarističkoj akademiji u klasi prof. Aniela Desideria.

Ivor Horvatić, student je Glazbene akademije u Zagrebu, a Natan Zlodre, učenik 4. srednje glazbene škole Pavla Markovca u Zagrebu - sve dobitnici brojnih međunarodnih priznanja i nagrada. Zanimljivi spoj - duo Ivana Kenk Kalebić i Stipan Popović (mandolina i gitara) zasigurno će izazvati veliko zanimanje publike.

Domaćin "Gitarističkog vikenda", 27-godišnji Petar Čulić, zasigurno je jedan od najboljih mladih gitarista na svijetu. Iza njega je više od 30 međunarodnih nagrada, više od 1.000 gitarističkih nastupa u Londonu, Beču, Parizu, a ponude za suradnju dolaze iz čitavog svijeta.

Petar Čulić i njegovi prijatelji, mladi gitaristički virtuozi ovoga vikenda donose u Supetar puno dobre glazbe, atraktivne i za širu publiku.

Video na YouTube:

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -