Root » , » Proslava sv. Antunova Padovanskoga u Postirima

Proslava sv. Antunova Padovanskoga u Postirima

Objavio: BracOnline | 13. 06. 2014.

Sv. Ante Postira slike otok Brač Online
Vjernici župe Postira proslavili su u petak 13. lipnja blagdan sv. Antuna Padovanskoga kod svečeve crkve na obali, gdje je u nazočnosti više vjernika misu slavio kanonik Stolnoga kaptola mons. Ante Jelinčić u koncelebraciji s umirovljenim svećenikom Riječke nadbiskupije Ivom Jelinčićem. Na početku liturgijske proslave predvoditelj slavlja istaknuo je sv. Antuna Padovanskoga kao sveca svega svijeta, ustvrdivši kako se proslavom blagdana pred svečevom crkvom vjernici priključuju rijekama štovatelja sv. Antuna čijemu se zagovoru utječu.

Govoreći o svecu svega svijeta, mons. Jelinčić istaknuo je da je sv. Antun bio "Božja truba zahvaćena Duhom Božjim", te je zato propovijedao i širio Božje kraljevstvo. Pozvao je vjernike da prema primjeru svetoga Antuna budu sveti. Uz proslavu Antunova pred svečevom crkvom na obali, upućena je i čestitka bračnome paru Mariji i Hrvoju Dokiću koji su na Antunovo prije 60 godina sklopili ženidbu u Bosanskome Brodu. Zaželjevši da njih i njihovo potomstvo prati Božji blagoslov, mons. Jelinčić predvodio je blagoslovnu molitvu za bračni par.

Nakon mise na kojoj su brojni vjernici pristupili pričesti usljedilo je međusobno čestitanje i druženje u prostoru uokolo crkvice koja je nekoć bila u vlasništvu obitelji de Vitturi iz Kaštela, zatim obitelji Mate Škarića, a tek u novije vrijeme pripada toj bračkoj župi.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -