Root » , , » Koncert klape Petrada u Pučišćima

Koncert klape Petrada u Pučišćima

Objavio: BracOnline | 17. 06. 2014.

klapa Petrada Pučišća slike otok Brač Online
Zagrebačka klapa Petrada, koju čine Bračani i oni vezani za Brač, nastupit će u Pučišćima u subotu 21. lipnja na Trgu Ciprijana Žuvetića s početkom u 21 sat.

U organizaciji Općine Pučišća, klapa će na svom prvom samostalnom koncertu u Pučišćima predstaviti svoj dosadašnji rad. Osim što je klapa dobila ime po kamenolomu, jednom od simbola Pučišća, i njihov album prvijenac nosi ime stare pučiške pjesme koju je za klapu obradio mo. Joško Ćaleta - "Čuj slavića di propiva". U klapi također i pjevaju dva Pučišćanina pa će stoga ovaj koncert biti od posebnog značenja za njih, ali i njihovu publiku.

Klapa Petrada osnovana je 2007. godine u Zagrebu, a može se pohvaliti priznanjem za najbolje debitante na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, pobjedom na prošlogodišnjem festivalu Klape Gospi Sinjskoj te brojnim nastupima na domaćim i međunarodnim festivalima i smotrama. Iza sebe imaju već navedeni samostalni album "Čuj slavića di propiva - Serenade", a u pripremi je i novo izdanje na kojem će se naći do sada rijetko izvođene skladbe i obrade narodnih napjeva pokojnog maestra Dinka Fia. Dio toga materijala bit će moguće čuti i na samom koncertu.

Klapi će se kao gošća pridružiti i Magdalena Senjković, mlada pjesnikinja podrijetlom iz Pučišća, a jedinstveni kameni ambijent ispred crkvice na Botku garantira poseban koncertni doživljaj.

Dan nakon pučiškog koncerta, u nedjelju 22. lipnja u 20 sati, klapa će predvoditi pjevanje na večernjem misnom slavlju u župnoj crkvi u Supetru i po završetku mise održati kraći koncert. Taj će događaj, u organizaciji supetarske župe a na inicijativu supetarskih članova klape, biti uvod u nadolazeće slavlje blagdana svetog Petra, supetarskog sveca zaštitnika.

Pozivamo stoga sve ljubitelje tradicionalnog klapskog zvuka, a i one koji će to tek postati da dođu na jedan (ili oba) od nastupa i zajedno sa klapom uživaju u pismi!

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -