Root » , , » Koncert klape Petrada u Pučišćima

Koncert klape Petrada u Pučišćima

Objavio: BracOnline | 17. 06. 2014.

klapa Petrada Pučišća slike otok Brač Online
Zagrebačka klapa Petrada, koju čine Bračani i oni vezani za Brač, nastupit će u Pučišćima u subotu 21. lipnja na Trgu Ciprijana Žuvetića s početkom u 21 sat.

U organizaciji Općine Pučišća, klapa će na svom prvom samostalnom koncertu u Pučišćima predstaviti svoj dosadašnji rad. Osim što je klapa dobila ime po kamenolomu, jednom od simbola Pučišća, i njihov album prvijenac nosi ime stare pučiške pjesme koju je za klapu obradio mo. Joško Ćaleta - "Čuj slavića di propiva". U klapi također i pjevaju dva Pučišćanina pa će stoga ovaj koncert biti od posebnog značenja za njih, ali i njihovu publiku.

Klapa Petrada osnovana je 2007. godine u Zagrebu, a može se pohvaliti priznanjem za najbolje debitante na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, pobjedom na prošlogodišnjem festivalu Klape Gospi Sinjskoj te brojnim nastupima na domaćim i međunarodnim festivalima i smotrama. Iza sebe imaju već navedeni samostalni album "Čuj slavića di propiva - Serenade", a u pripremi je i novo izdanje na kojem će se naći do sada rijetko izvođene skladbe i obrade narodnih napjeva pokojnog maestra Dinka Fia. Dio toga materijala bit će moguće čuti i na samom koncertu.

Klapi će se kao gošća pridružiti i Magdalena Senjković, mlada pjesnikinja podrijetlom iz Pučišća, a jedinstveni kameni ambijent ispred crkvice na Botku garantira poseban koncertni doživljaj.

Dan nakon pučiškog koncerta, u nedjelju 22. lipnja u 20 sati, klapa će predvoditi pjevanje na večernjem misnom slavlju u župnoj crkvi u Supetru i po završetku mise održati kraći koncert. Taj će događaj, u organizaciji supetarske župe a na inicijativu supetarskih članova klape, biti uvod u nadolazeće slavlje blagdana svetog Petra, supetarskog sveca zaštitnika.

Pozivamo stoga sve ljubitelje tradicionalnog klapskog zvuka, a i one koji će to tek postati da dođu na jedan (ili oba) od nastupa i zajedno sa klapom uživaju u pismi!

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj