Home » , , » Koncert klape Petrada u Pučišćima

Koncert klape Petrada u Pučišćima

Objavio: Brač Online | 17.6.14 |

klapa Petrada Pučišća slike otok Brač Online
Zagrebačka klapa Petrada, koju čine Bračani i oni vezani za Brač, nastupit će u Pučišćima u subotu 21. lipnja na Trgu Ciprijana Žuvetića s početkom u 21 sat.

U organizaciji Općine Pučišća, klapa će na svom prvom samostalnom koncertu u Pučišćima predstaviti svoj dosadašnji rad. Osim što je klapa dobila ime po kamenolomu, jednom od simbola Pučišća, i njihov album prvijenac nosi ime stare pučiške pjesme koju je za klapu obradio mo. Joško Ćaleta - "Čuj slavića di propiva". U klapi također i pjevaju dva Pučišćanina pa će stoga ovaj koncert biti od posebnog značenja za njih, ali i njihovu publiku.

Klapa Petrada osnovana je 2007. godine u Zagrebu, a može se pohvaliti priznanjem za najbolje debitante na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, pobjedom na prošlogodišnjem festivalu Klape Gospi Sinjskoj te brojnim nastupima na domaćim i međunarodnim festivalima i smotrama. Iza sebe imaju već navedeni samostalni album "Čuj slavića di propiva - Serenade", a u pripremi je i novo izdanje na kojem će se naći do sada rijetko izvođene skladbe i obrade narodnih napjeva pokojnog maestra Dinka Fia. Dio toga materijala bit će moguće čuti i na samom koncertu.

Klapi će se kao gošća pridružiti i Magdalena Senjković, mlada pjesnikinja podrijetlom iz Pučišća, a jedinstveni kameni ambijent ispred crkvice na Botku garantira poseban koncertni doživljaj.

Dan nakon pučiškog koncerta, u nedjelju 22. lipnja u 20 sati, klapa će predvoditi pjevanje na večernjem misnom slavlju u župnoj crkvi u Supetru i po završetku mise održati kraći koncert. Taj će događaj, u organizaciji supetarske župe a na inicijativu supetarskih članova klape, biti uvod u nadolazeće slavlje blagdana svetog Petra, supetarskog sveca zaštitnika.

Pozivamo stoga sve ljubitelje tradicionalnog klapskog zvuka, a i one koji će to tek postati da dođu na jedan (ili oba) od nastupa i zajedno sa klapom uživaju u pismi!

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (28) Bobovisca-na-moru (28) Bol (457) Dol (113) Donji-Humac (59) Dracevica (52) Gornji-Humac (67) Lozisca (75) Milna (194) Mirca (59) Murvica (27) Nerezisca (217) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (443) Povlja (87) Praznica (50) Pucisca (193) Selca (177) Skrip (72) Splitska (80) Sumartin (99) Supetar (462) Sutivan (224)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno