Root » , » Hvarski biskup pohodio župu Sutivan

Hvarski biskup pohodio župu Sutivan

Objavio: BracOnline | 01. 05. 2014.

sv. Josip radnik svibanj krizma Sutivan slike otok Brač online sv. Josip radnik svibanj krizma Sutivan slike otok Brač online
Hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je 1. svibnja župu Uznesenja Marijina u Sutivanu na Braču u sklopu svojega boravka na Braču na kojem će obići nekoliko župa. Po dolasku u Sutivan slavio je misu u zajedništvu s bračkim dekanom Tonijem Plenkovićem, domaćim župnikom Benjaminom Capkovićem i samostanskim kapelanom Petrom Doljaninom. Na početku misnoga slavlja biskupa Štambuka u ime obitelji i mladih pozdravila je Bogumila Jakšić rekavši: "Želimo zahvaliti Bogu na njegovim darovima, posebno na pripadnosti Kristovoj Crkvi. Želimo svjedočiti svoju vjerničku zrelost, posebno u svijetu u kojemu su vrijednosti okrenute naopako, a posebno one koje se tiču obitelji". Mladi su, zatim, darovali biskupu Štambuku cvjetni aranžman sastavljan od tri cvijeta koja simboliziraju trootočku biskupiju, pozvavši ga da moli za mlade kako bi ustrajali u vjeri.

"Dragi mladi, vi ste Božje cvijeće, vi ste lijepa Božja ikebana u ovome svijetu", poručio je mladima mons. Štambuk, te im govorio o vrijednosti ljudskoga rada rekavši: "Dragi mladi, ne bojte se poštena rada, nego nepoštena života. Posao koji obavljate prihvatite ljudski jasno i pošteno. Uz ljudski posao prihvatite i vjeru kao obvezu, kao vaš životni posao. Naša je vjera naše zaduženje, naš temelj i naša stvarnost. I duhovni posao vrijedan je čovjeka." U svojoj propovijedi upozorio je kako su danas više nego ikada pogažene vrednote i pozvao mlade da u životu vrednote stave na pravo mjesto. Pozvao je mlade da se ne stide svoje vjere, svojih roditelja ni svoje nacije, te u životu uvijek izabiru ono što je dobro i plemenito.

U ime župne zajednice župnik Benjamin Capković čestitao je biskupu srebrni jubilej biskupske službe, podsjetivši da je mons. Štambuk biskupski red primio 30. travnja 1989. godine u hvarskoj katedrali. Na kraju misnoga slavlja mladi su biskupu darovali novčani prilog za potrebe biskupijskoga caritasa.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -