Root » , » Hvarski biskup pohodio župnu zajednicu u Bolu

Hvarski biskup pohodio župnu zajednicu u Bolu

Objavio: BracOnline | 31. 05. 2014.

sv. krizma Bol slike otok Brač Online sv. krizma Bol slike otok Brač Online
Na blagdan Pohođenja BDM, u subotu 31. svibnja, hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk slavio je svečanu misu u župi Gospe Karmelske u Bolu, gdje je duhovna skrb prema članovima te župne zajednice povjerena dominikancima iz samostana Sv. Marije Milosne. Uz biskupa Štambuka u crkvi Gospe od Karmela koncelebrirali su mjesni župnik o. Damir Šokić i o. Ivo Plenković.

"Svatko je od nas potreban susreta s božanskom stvarnošću, poput susreta Marije i Elizabete. Slaveći Marijin blagdan, i mi poput dvije rođakinje želimo susresti Boga", rekao je na početku propovijedi biskup Štambuk, potaknuvši vjernike na razmišljanje o važnosti ispravnih ljudskih susreta. Upozorio je pri tom kako u današnje vrijeme nedostaje plemenitosti u ljudskim susretima i lijepoga ljudskoga osjećaja, te zapitao vjernike: "Obogaćuju li nas naši susreti ili osiromašuju? Radujemo li se jedni drugima onako kako su se međusobno radovale Marija i Elizabeta. Donosimo li jedni drugima lijepe osjećaje?"

Obračajući se mladima, potaknuo ih je da u mjestu u kojemu žive i u susretima koje ostvaruju budu "čimbenici ljudske radosti". "U odabiru načina života i ljudskih vrijednosti, budite čimbenici dobra; stvarajte dobro ljudsko i kršćansko ozračje", poručio je hvarski biskup, pozvavši vjernike na ljubav prema Mariji kroz predanje i molitvu.

Po dolasku u Bol, u petak 30. svibnja, biskup Štambuk susreo se s mladima u župnoj crkvi. Tom prigodom potaknuo ih je na razmišljanje o važnosti lijepoga ljudskog vladanja, ustvrdivši pri tom da se bez ljudske podloge ne može biti ni dobar kršćanin. Podsjetio ih je da žive u čudnomu vremenu u kojemu je osobito potrebno isticati važnost prave ljudske ljubavi. Na kraju susreta biskup Štambuk u molitvi je zazvao pomoć Majke Marije da čuva i prati mlade u njihovu životu.

TEXT BY: Jadran Bašić

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj