Root » , » Hvarski biskup pohodio župnu zajednicu u Bolu

Hvarski biskup pohodio župnu zajednicu u Bolu

Objavio: BracOnline | 31. 05. 2014.

sv. krizma Bol slike otok Brač Online sv. krizma Bol slike otok Brač Online
Na blagdan Pohođenja BDM, u subotu 31. svibnja, hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk slavio je svečanu misu u župi Gospe Karmelske u Bolu, gdje je duhovna skrb prema članovima te župne zajednice povjerena dominikancima iz samostana Sv. Marije Milosne. Uz biskupa Štambuka u crkvi Gospe od Karmela koncelebrirali su mjesni župnik o. Damir Šokić i o. Ivo Plenković.

"Svatko je od nas potreban susreta s božanskom stvarnošću, poput susreta Marije i Elizabete. Slaveći Marijin blagdan, i mi poput dvije rođakinje želimo susresti Boga", rekao je na početku propovijedi biskup Štambuk, potaknuvši vjernike na razmišljanje o važnosti ispravnih ljudskih susreta. Upozorio je pri tom kako u današnje vrijeme nedostaje plemenitosti u ljudskim susretima i lijepoga ljudskoga osjećaja, te zapitao vjernike: "Obogaćuju li nas naši susreti ili osiromašuju? Radujemo li se jedni drugima onako kako su se međusobno radovale Marija i Elizabeta. Donosimo li jedni drugima lijepe osjećaje?"

Obračajući se mladima, potaknuo ih je da u mjestu u kojemu žive i u susretima koje ostvaruju budu "čimbenici ljudske radosti". "U odabiru načina života i ljudskih vrijednosti, budite čimbenici dobra; stvarajte dobro ljudsko i kršćansko ozračje", poručio je hvarski biskup, pozvavši vjernike na ljubav prema Mariji kroz predanje i molitvu.

Po dolasku u Bol, u petak 30. svibnja, biskup Štambuk susreo se s mladima u župnoj crkvi. Tom prigodom potaknuo ih je na razmišljanje o važnosti lijepoga ljudskog vladanja, ustvrdivši pri tom da se bez ljudske podloge ne može biti ni dobar kršćanin. Podsjetio ih je da žive u čudnomu vremenu u kojemu je osobito potrebno isticati važnost prave ljudske ljubavi. Na kraju susreta biskup Štambuk u molitvi je zazvao pomoć Majke Marije da čuva i prati mlade u njihovu životu.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -