Root » , » Biskup Štambuk pohodio župu Milna

Biskup Štambuk pohodio župu Milna

Objavio: BracOnline | 18. 05. 2014.

sv. krizma Milna slike otok Brač Online sv. krizma Milna slike otok Brač Online
sv. krizma Milna slike otok Brač Online sv. krizma Milna slike otok Brač Online
sv. krizma Milna slike otok Brač Online sv. krizma Milna slike otok Brač Online
Na 5. vazmenu nedjelju, 18. svibnja, hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je župu Gospe Karmelske u Milni gdje je u nazočnosti brojnih vjernika slavio nedjeljnu misu. Biskup Štambuk pohodio je župu na zapadnoj obali otoka nakon što je u subotu 17. svibnja pohodio župu Dol o čemu smo vas već izvijestili na našoj interet stranici. Susret biskupa Štambuka s vjernicima župe Milna započeo je uvodnom procesijom u tijeku koje je pjevao župni zbor kojim je ravnala s. Blandina Rakarić. "Na početku vam želimo uputiti čestitke uz 25. obljetnicu biskupske službe, zahvalni što ste kroz posjete našoj župi bili dobar pastir ovoga maloga stada. Neka vas u vašoj službi prati zagovor Majke Marije", riječi su dobrodošlice koje je na početku misnoga slavlja biskupu Štambuku u ime župne zajednice uputila župljanka Maja Bonačić Proti.

Zahvaljujući župnoj zajednici na riječima dobrodošlice i upućenoj čestitki uz srebrni jubilej biskupske službe, mons. Štambuk potaknuo je vjernike na razmišljanje o vjerničkim pravima i obvezama unutar Crkve, usredotočivši svoj govor na važnosti odnosa prema vjeri i življenju vjere u praktičnome životu. Govoreći mladima u propovijedi o potrebi molitve, mise, pravilnoga odnosa prema Bogu i prema ljudima, biskup Štambuk ih je podsjetio na Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku koji je 26. i 27. travnja ove godine okupilo više od 35 000 mladih, te pri tom dodao: "Ali, što poslije? Kako će to izgledati život naših mladih poslije? Dragi mladi, primjećujete kako živimo u čudnomu vremenu. U ovomu našemu vremenu puno toga smrdi i zaudara", upozorio je hvarski biskup, podsjetivši na neke suvremene događaje i zbivanja u svijetu i kod nas. Na kraju je pozvao okupljene vjernike da ispravno prepoznavaju znakove vremena kako bi mogli zauzeti ispravan stav i odnos prema vjeri.

U tijeku liturgijskoga bogoslužja mladi župe animirali su molitvene zazive u Molitvi vjernika, dok su na početku euharistijske službe u prinosu darova na oltar prinijeli kruh, vino, zemlju, more i cvijeće. Na misi su obnovili i krsna obećanja, a u liturgiji svijetla s upaljenim svijećama ispovjedili svoju vjeru. Na kraju crkvenoga slavlja Milnaranka Fanica Lekić uručila je biskupu prigodni dar. U zahvalnoj riječi mjesni župnik Tonči Kusanović izrazio je radost zbog biskupova pohoda župi, zaželjevši mu pri tom puno strpljenja u pastirskoj službi, te da "kao otac svu djecu jednako voli". Biskup Štambuk u završnoj riječi izrekao je nadu da će iz župe Milna netko krenuti putem duhovnoga poziva, podsjetivši vjernike da u njegovoj biskupiji nedostaje svećenika za rad s Božjim narodom.

TEXT BY: Jadran Bašić
sv. krizma Milna slike otok Brač Online

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -