Root » , » Svetkovina Uskrsa u Pučišćima

Svetkovina Uskrsa u Pučišćima

Objavio: BracOnline | 20. 04. 2014.

Uskrs Pučišća slike otok Brač Online Uskrs Pučišća slike otok Brač Online
Svečanim misnim slavljem koje je u prepunoj crkvi Sv. Jeronima u Pučišćima slavio apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović proslavljena je svetkovina Uskrsa – Kristova uskrsnuća u toj župi. U tijeku svečane euharistije pjevao je glazbeni sastav mladih "Veselje" i Dječji zbor pod ravnanjem s. Danijele Mihić, uz pratnju Nikoline Drpić.

U uskrsnoj propovijedi nuncij Eterović ustvrdio je kako ovogodišnji Uskrs slavimo u jedinstvu s grkokatolicima i pravoslavnim kršćanima te nas na taj način Uskrs ujedinjuje u jednu veliku obitelj. Čestitajući vjerničkomu mnoštvu svetkovinu Uskrsa nadbiskup je podsjetio kako uskrsno čestitanje nije samo lijepa riječ ili narodni običaj, nego vanjski izraz dubokoga uvjerenja u zajedništvo s Isusom koji je uskrsnuo.
Uskrs Pučišća slike otok Brač Online Uskrs Pučišća slike otok Brač Online

Govoreći o svetkovini istaknuo je da je Uskrs povijesni događaj, ali i događaj koji nadilazi tu istu povijest. Posebno je istaknuo važnost djela milosrđa po kojima trajno ostajemo povezani s Kristom, te podsjetio na Isusov primjer koji je za života pokazivao brigu prema slabima, bolesnima i siromašnima. "Poput Isusa pozvani smo slabima, bolesnima i siromašnima pružiti utjehu nade. Koliko u našoj domovini i svijetu ima onih koji trpe materijalno i duhovno. Uz toliki napredak tehnike koliko je onih koji nemaju kruha", istaknuo je mons. Eterović, pozvavši vjernike da budu svjedoci Uskrsloga u obiteljskom životu, ali i u životu Crkve i našega naroda.

Na kraju papinski nuncij blagoslovio je uskrsna jela koja su vjernici donijeli na euharistiju i položili ispred glavnoga oltara. Župnik Ursić čestitao je župljanima svetkovinu, na poseban način nunciju Eteroviću, zaželjevši mu da i dalje svijetli Kristovim svjetlom služeći vjerno Crkvi.

TEXT BY: Jadran Bašić
Uskrs Pučišća slike otok Brač Online Uskrs Pučišća slike otok Brač Online

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj