Root » , » Papinski nuncij Nikola Eterović predvodi obrede Svetoga tjedna

Papinski nuncij Nikola Eterović predvodi obrede Svetoga tjedna

Objavio: BracOnline | 16. 04. 2014.

Sveti veliki tjedan Pučišća slike otok Brač Online
Apostolski nuncij u Berlinu nadbiskup Nikola Eterović koji je u rodnu župu Pučišća stigao na Cvjetnu nedjelju, 13. travnja, aktivno sudjeluje u obredima Velikoga ili Svetoga tjedna. Tako je na Veliku srijedu, 16. travnja, predvodio završnu uru četrdesetsatnoga euharistijskoga klanjanja, poznatijega kao qurantaore, koje se održava u toj bračkoj župi Sv. Jeronima. Tradicionalna velikotjedna pobožnost u toj župi, kao i u drugim župama Bračkoga dekanata, započela je na Nedjelju Muke Gospodnje, 13. travnja, izlaganjem Presvetoga na klanjanje vjernicima. Predvodeći misna slavlja u tijeku quarantaore nuncij Eterović pozvao je vjernike na molitvu zahvale za primljene milosti kroz četrdesetsatno euharistijsko klanjanje.

Nuncij Eterović predvodit će na Veliki četvrtak, spomendan ustanove euharistije, svečanu Misu večere Gospodnje u 19 sati kojom će uvesti vjernike u slavlje Vazmenoga trodnevlja od 17. do 19. travnja. U tijeku svečane mise simbolički će oprati noge dvanaestorici župljana prema primjeru Isusa Krista s Posljednje večere. Na Veliki petak, spomendan Isusove muke i smrti, nadbiskup Eterović predvodit će u 18.30 sati Službu Muke Gospodnje s teoforičnom procesijom ulicama mjesta. Na Veliku subotu vazmeno bdjenje papinski nuncij predvodit će od 20 sati.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -