Root » » Župni zbor iz Pučišća gostovao u Lovranu

Župni zbor iz Pučišća gostovao u Lovranu

Objavio: BracOnline | 23. 03. 2014.

Župni zbor iz Pučišća slike otok Brač Online Župni zbor iz Pučišća slike otok Brač Online
Zbor Sv. Jeronima sa svojih tridesetak članova iz istoimene župe u Pučišćima na Braču gostovao je 23. ožujka na nedjeljnoj euharistiji u crkvi Sv. Jurja u Lovranu. Na misnom slavlju brački zbor pod ravnanjem vjeroučiteljice s. Danijele Mihić pjevao je staru pučišku korizmenu misu i izabrane višeglasne skladbe, te se na taj način predstavio tamošnjoj župi sv. Jurja mučenika. Euharistijsko slavlje predvodio je pučiški župnik Andro Ursić u koncelebraciji s mjesnim župnikom Matijom Rašpicom.

Pozdravljajući okupljene vjernike i lovranskoga župnika, predvoditelj slavlja ukazao je na važnost susreta dviju župa te potaknuo da se u duhu poruke 3. korizmene nedjelje vjernici zajedno napajaju na nepresušnomu vrelu Božjega života. Domaći župnik Rašpica zahvalio je bračkomu zboru zajedno s njegovim župnikom na gostovanju u župi sv. Jurja mučenika, zaželjevši što više takvih susreta.

Osim pohoda župi sv. Jurja mučenika u Lovranu, pučiški župni zbor pohodio je svetište Majke Božje Trsatske gdje je u zavjetnoj kapeli svetišta pjevao na misi koju je slavio Andro Ursić. Nakon mise upoznati su s poviješću trsatskoga svetišta, te njegovom vjerskom i kulturnom važnosti za Riječku metropoliju, hrvatski puk i okolne narode.

TEXT BY: Jadran Bašić

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj