Root » , » Na Braču ljetovali studenti Zagrebačkoga sveučilišta

Na Braču ljetovali studenti Zagrebačkoga sveučilišta

Objavio: BracOnline | 31. 08. 2013.

studenti Zagrebačkoga sveučilišta ljetovanje Postira slike otok Brač online studenti Zagrebačkoga sveučilišta ljetovanje Postira slike otok Brač online
Pod geslom "Dođite k meni svi vi koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas odmoriti", od 21. srpnja do kraja kolovoza održano je ljetovanje studenata Zagrebačkoga sveučilišta u Pastoralnom centru Sv. Josipa u Postirima. Na ljetovanju su se okupili studenti iz Zagreba, cijele Hrvatske i susjedne Bosne pod vodstvom studentskoga kapelana Grada Zagreba salezijanca don Damira Stojića, koji već 6. godinu za redom okuplja studente koji ljetne dane provode u mirnomu ambijentu postirskoga Pastoralnoga centra. Prema riječima kapelana Stojića, ove godine izmijenilo se 5 grupa studenata, i to tako da se svakoga tjedna okupljalo oko 60 studenata po grupi, najmanje 42, a najviše 72 studenta, a susreti su bili zamišljeni kao ljetovanje s duhovnim programom. Svaka je grupa ljetovanje započinjala u nedjelju navečer, a završava subotnjim doručkom.

Govoreći o programu ljetovanja u postirskoj župi, don Damir Stojić ističe: "Svakoga dana imali smo jutarnju molitvu, zatim, prije ručka misu, poslijepodne krunicu, a na kraju dana večernji duhovni program u župnoj crkvi. Prema salezijanskoj tradiciji, dan završava Riječju za laku noć. Ove godine teme su bile: 'Božja ljubav' i 'Poslanje' (Biti u svijetu, ali ne od svijeta). Molitvu i prigodna svjedočanstva predvodili su animatori kao najbliži suradnici. Pri tome, sve grupe koje ljetuju u župi prolaze navedene teme. U petak navečer studenti slave misu kod zavjetne crkve sv. Josipa na Glavici, moleći za Domovinu i hrvatske branitelje."

Na kraju ističe da je u šest godina u toj bračkoj župi ljetovalo oko tisuću studenata, uglavnom između 18. i 25. godine života. Posebno je ponosan na suradnju sa župom i župnikom Tončijem Jelinčićem. Vrijedi istaknuti da su ljetovanje studenata u postirskoj župi prepoznali brojni postirski žitelji i njihovi gosti, jer su, prema riječima don Damira Stojića, rado sudjelovali u njihovu duhovnom programu.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj