Root » , » Na Braču ljetovali studenti Zagrebačkoga sveučilišta

Na Braču ljetovali studenti Zagrebačkoga sveučilišta

Objavio: BracOnline | 31. 08. 2013.

studenti Zagrebačkoga sveučilišta ljetovanje Postira slike otok Brač online studenti Zagrebačkoga sveučilišta ljetovanje Postira slike otok Brač online
Pod geslom "Dođite k meni svi vi koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas odmoriti", od 21. srpnja do kraja kolovoza održano je ljetovanje studenata Zagrebačkoga sveučilišta u Pastoralnom centru Sv. Josipa u Postirima. Na ljetovanju su se okupili studenti iz Zagreba, cijele Hrvatske i susjedne Bosne pod vodstvom studentskoga kapelana Grada Zagreba salezijanca don Damira Stojića, koji već 6. godinu za redom okuplja studente koji ljetne dane provode u mirnomu ambijentu postirskoga Pastoralnoga centra. Prema riječima kapelana Stojića, ove godine izmijenilo se 5 grupa studenata, i to tako da se svakoga tjedna okupljalo oko 60 studenata po grupi, najmanje 42, a najviše 72 studenta, a susreti su bili zamišljeni kao ljetovanje s duhovnim programom. Svaka je grupa ljetovanje započinjala u nedjelju navečer, a završava subotnjim doručkom.

Govoreći o programu ljetovanja u postirskoj župi, don Damir Stojić ističe: "Svakoga dana imali smo jutarnju molitvu, zatim, prije ručka misu, poslijepodne krunicu, a na kraju dana večernji duhovni program u župnoj crkvi. Prema salezijanskoj tradiciji, dan završava Riječju za laku noć. Ove godine teme su bile: 'Božja ljubav' i 'Poslanje' (Biti u svijetu, ali ne od svijeta). Molitvu i prigodna svjedočanstva predvodili su animatori kao najbliži suradnici. Pri tome, sve grupe koje ljetuju u župi prolaze navedene teme. U petak navečer studenti slave misu kod zavjetne crkve sv. Josipa na Glavici, moleći za Domovinu i hrvatske branitelje."

Na kraju ističe da je u šest godina u toj bračkoj župi ljetovalo oko tisuću studenata, uglavnom između 18. i 25. godine života. Posebno je ponosan na suradnju sa župom i župnikom Tončijem Jelinčićem. Vrijedi istaknuti da su ljetovanje studenata u postirskoj župi prepoznali brojni postirski žitelji i njihovi gosti, jer su, prema riječima don Damira Stojića, rado sudjelovali u njihovu duhovnom programu.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -