Root » , , » Izložba kiparskoga para

Izložba kiparskoga para

Objavio: BracOnline | 14. 08. 2013.

izložba Sandra Nejašmić-Pirnat i Janez Pirnat-Nejašmić Postira otok Brač online slike
U Galeriji sv. Ante u Postirima na Braču otvorena je 14. kolovoza izložba radova kiparskoga para Sandre Nejašmić-Pirnat i Janeza Pirnat-Nejašmić, nastalih u prostoru kiparskoga ateljea "Moj mir". U postirskoj galeriji koju su pohodili brojni ljubitelji kulture, autori su izložili kompozicije i slike radova, uglavnom golubica, izrađenih u bračkomu kamenu. Program otvaranja izložbe glazbenim nastupom uveličali su hrvatska sopranistica Nikolina Pinko i bariton Marin Čargo.
Govoreći o umjetnicima koji, kako je istaknuo dr. Branko Matulić, dekan Umjetničke akademije u Splitu, umjetnost shvaćaju prvenstveno kao dio vlastitoga, ali i općega kulturnoga samoodređenja, primijetio je da se to očituje kroz njihovo kreiranje crteža, grafika, slika, skulptura, ali i kroz organiziranje izložba i susreta s umjetnicima. Izložba kiparskoga para u galerijskomu prostoru ujedno je posljednja izložba u sklopu programa ovogodišnjega Postirskoga lita.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -