Home » , , » Hodočašće sv. Lovri u Lovrečinu

Hodočašće sv. Lovri u Lovrečinu

Objavio: Brač Online | 10.8.13 |

hodočašće sv. Lovre Lovrečina Postira otok Brač online slike
Vjernici župe sv. Ivana Krstitelja iz Postira i okolnih župa na Braču hodočastili su na blagdan sv. Lovre, u subotu 10. kolovoza, u Lovrečinu do starokršćanske bazilike iz 6. st. Misno slavlje na ostacima bazilike posvećene sv. Lovri predvodio je Pavao Gospodnetić, svećenik Hvarske biskupije, u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Antom Jelinčićem.
Osvrnuvši se na na početku misnoga slavlja na hodočašće vjernika do ostataka svečeve bazilike, predvoditelj je ustvrdio da kršćanstvo i ostaci kršćanskih bazilika izviru iz dubine vjere, o čemu svjedoči upravo Lovrina bazilika. U propovijedi je govorio o svecima kao ljudima koji nisu popularni u naše vrijeme, ali ih povijest pamti i sjeća ih se, što dokazuju njihovi brojni blagdani, te ljubav i molitve vjernika prema njima. Poručio je kako su oni živjeli po Bogu i svoj život na poseban način dani Bogu.
Sv. Lovru istaknuo je kao mladića koji je živio krepostan život, te pokazivao posebnu ljubav prema siromašnima. Sveca je stavio za uzor vjernicima kako bi prema njegovu primjeru živjeli vjeru i bili dostojni baštinici dara vjere. Slavlje u čast sv. Lovri završilo je pjesmom "Zdravo, Djevo".

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica