Root » , , » Otvorena izložba Tonija Franovića

Otvorena izložba Tonija Franovića

Objavio: BracOnline | 30. 07. 2013.

Toni Franović izložba Postira otok Brač online slike Toni Franović izložba Postira otok Brač online slike
U sklopu programa Postirskoga lita, otvorena je u utorak 30. srpnja, u organizaciji Centra za kulturu otoka Brača izložba hrvatskoga slikara Tonija Franovića u Galeriji sv. Ante u Postirima na Braču. Autor je u galerijskomu prostoru izložio slike i crteže kojima se bavi od ranoga djetinjstva, izlažući od 1989. godine. Otvarajući izložbu u nazočnosti brojnih posjetitelja, dr. Branko Matulić s Umjetničke akademije u Splitu ustvrdio je da je autor "proputovao cijeli svijet, odradio niz ozbiljnih i međunarodnih slikarskih projekata, okušao se i dokazao u gotovo svim slikarskim tehnikama i čija se djela nalaze u brojnim galerijama i privatnim zbirkama".
Osvrnuvši se na Franovićevo umjetničko traganje za smislom, prof. Matulić primijetio je da je upravo prostor duše autorova glavna preokupacija: "Toni Franović traži, propituje, dijalogizira, u prvom redu sa sobom, ali ne u tišini, već vrlo glasno", istaknuo je, i poručio: "Umjetnost je predvorje vječnosti, a svaki iskreni umjetnički uradak ključ je kojim, tek malo, tek djelomično, ali sigurno otvaramo te vječne dveri."
Autor izložbe rođen je u Zagrebu 1964. godine. Diplomirao je g. 1990. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je bio zaposlen na mjestu asistenta na katedri slikanja i crtanja.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jadran Bašić i Darko Cvitanić - Bili

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -