Home » , , » Otvorena izložba Tonija Franovića

Otvorena izložba Tonija Franovića

Objavio: Brač Online | 30.7.13 |

Toni Franović izložba Postira otok Brač online slike Toni Franović izložba Postira otok Brač online slike
U sklopu programa Postirskoga lita, otvorena je u utorak 30. srpnja, u organizaciji Centra za kulturu otoka Brača izložba hrvatskoga slikara Tonija Franovića u Galeriji sv. Ante u Postirima na Braču. Autor je u galerijskomu prostoru izložio slike i crteže kojima se bavi od ranoga djetinjstva, izlažući od 1989. godine. Otvarajući izložbu u nazočnosti brojnih posjetitelja, dr. Branko Matulić s Umjetničke akademije u Splitu ustvrdio je da je autor "proputovao cijeli svijet, odradio niz ozbiljnih i međunarodnih slikarskih projekata, okušao se i dokazao u gotovo svim slikarskim tehnikama i čija se djela nalaze u brojnim galerijama i privatnim zbirkama".
Osvrnuvši se na Franovićevo umjetničko traganje za smislom, prof. Matulić primijetio je da je upravo prostor duše autorova glavna preokupacija: "Toni Franović traži, propituje, dijalogizira, u prvom redu sa sobom, ali ne u tišini, već vrlo glasno", istaknuo je, i poručio: "Umjetnost je predvorje vječnosti, a svaki iskreni umjetnički uradak ključ je kojim, tek malo, tek djelomično, ali sigurno otvaramo te vječne dveri."
Autor izložbe rođen je u Zagrebu 1964. godine. Diplomirao je g. 1990. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je bio zaposlen na mjestu asistenta na katedri slikanja i crtanja.

TEXT BY: Jadran Bašić, PHOTO BY: Jadran Bašić i Darko Cvitanić - Bili

0 komentara:

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slike
Instagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Facebook stranica