Home » , » Biskup Štambuk pohodio župu Postira

Biskup Štambuk pohodio župu Postira

Objavio: Brač Online | 26.5.13 |

Biskup Štambuk sv. krizma Postira otok Brač slike Biskup Štambuk sv. krizma Postira otok Brač slike
U nedjelju 26. svibnja, hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je župu sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču u kojoj je slavio nedjeljnu euharistiju s vjernicima. U prepunoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja predvodio je svečano liturgijsko slavlje u zajedništvu s mjesnim župnikom Toncijem Jelinčićem, biskupijskim povjerenikom za mlade don Antom Matulićem, dekanom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. Tončijem Matulićem i generalnim vikarom Vojne biskupije u miru mons. Josipom Šantićem.

Obračajući se okupljenim vjernicima, biskup Štambuk osvrnuo se na potporu građanskoj inicijativi "Uime obitelji" sa zahtjevom za raspisivanje referenduma kojim se u Ustav RH želi unijeti odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca: "Dobro je da ste se kao vjernici izjasniti u svezi ženidbe i braka, da je to zajednica muškarca i žene. Moram vam priznati da me ljuti što moramo doći do toga; jer kao da to nije bistro, kao da to nije čisto, kao da se ne zna da je to tako. Kao da se ne zna da sunce ujutro izlazi i popodne zalazi. I moram to nekome dokazivati. I kako je uopće do toga došlo? I kako tu istinu razumjeti? Vi ste mladi utkani u tu istinu, budućnost te istine je u vašim rukama", istaknuo je mons. Štambuk.

Na kraju je pozvao mlade da u svome životu ostvare zdravu ljudsku i kršćansku punoljetnost rekavši: "Uočite znakove vremena u kojemu živite, ojačajte svoju vjeru, čuvajte vjeru te ju predajte i drugima. Ne dopustite da vaša vjera bude igračka". Misno slavlje u tijeku kojega je biskup Štambuk podijelio sakrament potvrde mladim župljanima pjevanjem je uveličao župni zbor Karmel pod vodstvom Nikše Matulića, uz orguljsku pratnju Marina Čarge.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Oznake mjesta

Bobovisca (28) Bobovisca-na-moru (28) Bol (451) Dol (112) Donji-Humac (58) Dracevica (51) Gornji-Humac (64) Lozisca (75) Milna (190) Mirca (57) Murvica (27) Nerezisca (210) Novo-Selo (34) Obrsje (3) Podhume (3) Postira (443) Povlja (86) Praznica (46) Pucisca (190) Selca (174) Skrip (71) Splitska (77) Sumartin (98) Supetar (451) Sutivan (224)

Brački web

BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BolInfo.HR

Facebook stranica

Pratite nas

Facebook otok Brač Online slikeTwitter otok Brač Online slikeGoogle Plus otok Brač Online slikeInstagram otok Brač Online slikePinterest otok Brač Online slikeRSS Feeds otok Brač Online slike

Google prevoditelj

Popularno