Root » , » Biskup Štambuk pohodio župu Postira

Biskup Štambuk pohodio župu Postira

Objavio: BracOnline | 26. 05. 2013.

Biskup Štambuk sv. krizma Postira otok Brač slike Biskup Štambuk sv. krizma Postira otok Brač slike
U nedjelju 26. svibnja, hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je župu sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču u kojoj je slavio nedjeljnu euharistiju s vjernicima. U prepunoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja predvodio je svečano liturgijsko slavlje u zajedništvu s mjesnim župnikom Toncijem Jelinčićem, biskupijskim povjerenikom za mlade don Antom Matulićem, dekanom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. Tončijem Matulićem i generalnim vikarom Vojne biskupije u miru mons. Josipom Šantićem.

Obračajući se okupljenim vjernicima, biskup Štambuk osvrnuo se na potporu građanskoj inicijativi "Uime obitelji" sa zahtjevom za raspisivanje referenduma kojim se u Ustav RH želi unijeti odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca: "Dobro je da ste se kao vjernici izjasniti u svezi ženidbe i braka, da je to zajednica muškarca i žene. Moram vam priznati da me ljuti što moramo doći do toga; jer kao da to nije bistro, kao da to nije čisto, kao da se ne zna da je to tako. Kao da se ne zna da sunce ujutro izlazi i popodne zalazi. I moram to nekome dokazivati. I kako je uopće do toga došlo? I kako tu istinu razumjeti? Vi ste mladi utkani u tu istinu, budućnost te istine je u vašim rukama", istaknuo je mons. Štambuk.

Na kraju je pozvao mlade da u svome životu ostvare zdravu ljudsku i kršćansku punoljetnost rekavši: "Uočite znakove vremena u kojemu živite, ojačajte svoju vjeru, čuvajte vjeru te ju predajte i drugima. Ne dopustite da vaša vjera bude igračka". Misno slavlje u tijeku kojega je biskup Štambuk podijelio sakrament potvrde mladim župljanima pjevanjem je uveličao župni zbor Karmel pod vodstvom Nikše Matulića, uz orguljsku pratnju Marina Čarge.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -