Home » , » Biskup Štambuk pohodio župu Postira

Biskup Štambuk pohodio župu Postira

Objavio: BračOnline | 26.5.13 |

Biskup Štambuk sv. krizma Postira otok Brač slike Biskup Štambuk sv. krizma Postira otok Brač slike
U nedjelju 26. svibnja, hvarski biskup mons. Slobodan Štambuk pohodio je župu sv. Ivana Krstitelja u Postirima na Braču u kojoj je slavio nedjeljnu euharistiju s vjernicima. U prepunoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja predvodio je svečano liturgijsko slavlje u zajedništvu s mjesnim župnikom Toncijem Jelinčićem, biskupijskim povjerenikom za mlade don Antom Matulićem, dekanom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. Tončijem Matulićem i generalnim vikarom Vojne biskupije u miru mons. Josipom Šantićem.

Obračajući se okupljenim vjernicima, biskup Štambuk osvrnuo se na potporu građanskoj inicijativi "Uime obitelji" sa zahtjevom za raspisivanje referenduma kojim se u Ustav RH želi unijeti odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca: "Dobro je da ste se kao vjernici izjasniti u svezi ženidbe i braka, da je to zajednica muškarca i žene. Moram vam priznati da me ljuti što moramo doći do toga; jer kao da to nije bistro, kao da to nije čisto, kao da se ne zna da je to tako. Kao da se ne zna da sunce ujutro izlazi i popodne zalazi. I moram to nekome dokazivati. I kako je uopće do toga došlo? I kako tu istinu razumjeti? Vi ste mladi utkani u tu istinu, budućnost te istine je u vašim rukama", istaknuo je mons. Štambuk.

Na kraju je pozvao mlade da u svome životu ostvare zdravu ljudsku i kršćansku punoljetnost rekavši: "Uočite znakove vremena u kojemu živite, ojačajte svoju vjeru, čuvajte vjeru te ju predajte i drugima. Ne dopustite da vaša vjera bude igračka". Misno slavlje u tijeku kojega je biskup Štambuk podijelio sakrament potvrde mladim župljanima pjevanjem je uveličao župni zbor Karmel pod vodstvom Nikše Matulića, uz orguljsku pratnju Marina Čarge.

TEXT & PHOTO BY: Jadran Bašić
Podjelite na:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Google prevoditelj

Facebook stranica