Root » , » Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća

Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća

Objavio: BracOnline | 06. 07. 2012.

Započela je “Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća” koja postoji već sedamnaest godina i jedna je od najvećih škola toga tipa u Hrvatskoj. Održava se tijekom tri ljetna mjeseca (srpnju, kolovozu i rujnu), po desetodnevnim radionicama.

Radionice iz klasične, jazz, pop i afro-kubanske glazbe, na gotovo svim instrumentima, vodi 50 renomiranih profesora iz prestižnih akademija i konzervatorija iz naše zemlje te zemalja Europe, Rusije i Amerike. Nastava je individualna, što omogućuje izobrazbu učenika osnovnih i srednjih škola te akademije, kao i usavršavanje profesionalnih glazbenika i pedagoga, u kratko nema dobnih granica niti je odlučujuća godina glazbene naobrazbe. Cilj škole, osim glazbene naobrazbe i usavršavanja je, s obzirom na međunarodnu suradnju, i razmjena iskustava te predstavljanje hrvatskih autora i glazbe, odnosno hrvatskog “proizvoda” na hrvatskom tlu.

Škola je dobila mnoga priznanja – temeljem stručne ekspertize Ministarstva znanosti i športa, ocijenjena je kao “jedna od najboljih škola takvog tipa u “RH”, a priznanje za razvoj turizma i kulture dodijelila joj je Općina Pučišća te Splitsko-dalmatinska županija.

Tečajeve naše škole, dosad je pohađalo više od 3000 polaznika iz cijeloga svijeta. Osim pedagoškog dijela, škola svake godine u Pučišću i većim mjestima na otoku Braču održi tridesetak koncerata klasične i jazz glazbe u kojima sudjeluju polaznici i profesori, čime obogaćuje kulturnu i turističku ponudu destinacije. Zasluga za 7000 noćenja svake godine, u Pučišću pripada upravo našoj školi pa je tako poznato da ona u mjestu – “otvara i zatvara turizam”, odnosno, u malom, turistički nerazvijenom mjestu, razvija ono čemu hrvatska teži – kulturnom turizmu.

Ove godine pristigle su prijave polaznika iz šesnaest zemalja; osim naše zemlje iz drugih zemalja Europe, Amerike i Rusije.

www.music-school-pucisca.com
Vesna Vrandečić, organizator,
091-798 66 74

PODJELITE NA:

0 komentara:

Brački web

- BracOnline.COM.HR - Otok-Brac.INFO - OtokBrac.COM - Moj-Otok.COM - Bracinfo.COM - Otok-Brac.HR - VisitBrac.COM - Zaklada-Brac.HR - Boljani.INFO - Postira.HR - Selca.HR - Bol.HR - Sutivan.HR - Pucisca.HR - Nerezisca.HR - Opcina-Postira.HR - OpcinaMilna.HR - VisitSutivan.COM - Touristboard-Selca.COM - Airport-Brac.HR - BestofBrac.COM - BolInfo.HR -

Pratite nas

Prevoditelj