Jedan od najvećih požara na Braču

Objavio: BracOnline | 15. 07. 2011.

najveći požar otok Brač slike najveći požar otok Brač slike
najveći požar otok Brač slike najveći požar otok Brač slike
Veliki požar na otoku Braču, koji je buknuo jučer u Pustinji Blaca, još nije ugašen, a zahvatio je oko 4000 hektara guste borove šume, trave i niska raslinja te se širi prema Dračevici u jednom i prema mjestima Vela Faska i Bol u drugom smjeru, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Naselje Dračevica je obranjeno. Po dosadašnjim podatcima vatrogasci su, uz pomoć zračnih snaga, uspjeli obraniti sve stambene objekte, a nitko od turista, mještana i vatrogasaca nije ozlijeđen.

Kasno popodne izbio je još jedan veliki požar na otoku Braču, gori predio iznad Ložišća i Bobovišća. Zbog sigurnosnih razloga i širuće vatrene stihije zatvorena je lokalna cesta na tom području.

U gašenju sudjeluje preko 120 vatrogasaca s preko 30 vozila iz lokalnih DVD-a Pučišća, Bol, Supetar, Selca i Milna, Sezonske intervencijske vatrogasne postrojbe (SIVP) Brač, županijske vatrogasne snage s kopna, pripadnici Državne intervencijske postrojbe (DIP) Split i Zadar te vatrogasni brod iz DVD-a Gomilica. Upućen je i remorker, brod koji će gasiti požar s mora.

(Slike su iz Sutivana i Miraca)

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -