Root » , , » Hodočašće svetome Lovri

Hodočašće svetome Lovri

Objavio: BracOnline | 10. 08. 2010.

Sv. Lovre hodočašće Lovrečina Postira slike otok Brač online
Već tradicionalno na blagdan sv. Lovre đakona i mučenika, 10. kolovoza, vjernici župe Postira na Braču hodočastili su u pješčanu uvalu Lovrečinu, udaljenu svega 4 km od samoga mjesta, u kojoj se nalazi velika starokršćanska jednobrodna bazilika iz 6. stoljeća posvećena sv. Lovri. Do ranokršćanske bazilike uz domaće vjernike hodočasnici su i njihovi gosti koji se odmaraju na otoku i skupima zagrebačkih studenata koji ljetne dane kreativno osmišljavaju u Postirima.

Na ostatcima ranokršćanske bazilike misno slavlje predvodio je Damir Stojić, povjerenik za studente Zagrebačke nadbiskupije koji je ustvrdio da blagdan sv. Lovre i ostalih mučenika kršćane stavlja pred izazov i promišljanje o vrijednosti ljudskoga života i spremnosti darovati svoj život za vjeru i Krista. Od kršćana se danas ne traži tjelesno mučeništvo, ali se kroz duhovno mučeništvo očituje kršćaninova spremnost opredjeljenja za Krista.

Na kraju je poručio kako nema istinske ni dugoročne radosti bez života jer je život najveća vrijednost.

TEXT BY: Jadran Bašić

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -