Root » , » Dvadeset godina inauguracije

Dvadeset godina inauguracije

Objavio: BracOnline | 08. 05. 2009.

Dvadeset godina inauguracije biskup Slobodan Štambuk Selca slike otok Brač Online
Prvi svećenik Hvarske biskupije, msgr. Slobodan Štambuk, u župskoj crkvi Krista Kralja u Selcima proslavio je 20. obljetnicu svoje inauguracije na čelno mjesto bračko-hvarsko-viškog ordinarijata.
Zaređen je 30. travnja 1989. u hvarskoj katedrali, a 3. svibnja 2009. u svojem je rodnom mjestu obilježio vlastiti okrugli jubilej. U nadahnutoj propovijedi biskup Štambuk prisjetio se dvojice svećenika koji su desetljećima obavljali pastoralnu dužnost u Selcima, te koji su ostavili velikog traga u kulturnom, duhovnom i općenito socijalnom životu najvećeg istočnobračkog naselja; to su: don Slavko Štambuk i don Luka Trebotić. Također, msgr. Štambuk osvrnuo se i na vlastitu uspomenu prema dvojici svojih prethodnika, dvojici biskupa iz Selaca: msgr. Andru Štambuku i msgr. Celestinu Bezmalinoviću. Slobodan Štambuk treći je biskup iz Selaca – zaredom!

U koncelebraciji su sudjelovali don Stanko Jerčić, bivši selački župnik i generalni vikar Hvarske biskupije, župnik Supetra don Andro Ursić, također Selčanin, te sadašnji župnik don Jakša Rubinić. Svečanu svetu misu svojim je pjevanjem uveličao Zbor Krista Kralja, koji je praizveo himan "Neka je Bog uvijek prvi". To je geslo na grbu msgr. Slobodana Štambuka, što ga je u čast dvodesetljetne obljetnice biskupstva uglazbio maestro Siniša Vuković, koji je i dirigirao zborom. Istodobno, tijekom ovog misnog slavlja izvedeni su dijelovi "Mise Gospe od Karmena", koju je prema motivima pučkog crkvenog pjevanja u Selcima skladao regens chori Siniša Vuković.

Izvor: Selca.HR

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -