Root » » Čovik i po': Pastir Loda

Čovik i po': Pastir Loda

Objavio: BracOnline | 17. 07. 2006.

pastir Loda otok Brač Online slike
Dobro pogledojte vega čovika i ništa van na kraju neće bit jasno.
Žmarivena berita dvo broja veće sa sto buži, a on se smije.
Kapotić skrpljen i tašelon od svake vrsti robe, a on se smije.
Rukovi se držidu na grezi punat, jedon mu kraći za tri prsta, misto botuni zadupero je šigurecu, a on se smije.
Gaće mendone, škicone, prošivene, dračon izgrabušone, a on se smije.
U livi žep jemo kus suhega kruha, u desni dvodeset dinari i to sve munita od aluminija če se onda mečala u osiguroče od struje, a on se i daje smije.
I na kraju, Bog ga je stvori od metra i trideset a on mu ni zamiri, govori je: "Ovako mi se hoće manje robe!" i opet bi se smijo.
Šeto bi ti čovik po Broču i kad bi došo u naše misto sva dica bi u minut bili oko njega, nosili smo mu u ručice pokoji dinar ili komadić kruha, a on bi to trpo u žepiće i govori: "Dosta, dobro je!" i iško gomilu di će se popet da ga svi vidimo. Kad bi se pope poče bi pivot: "Sve tičice iz gore!", a na kraju bi se svi skupa smijali baš ko on.

Neću van gledot če jemote po žepu ni di ste robu kupovali, neću vas pitat jesu vam rodili masline ni koliko ste dobili od turizma, a ni kojo auto vozite. Samo bi ti znat kad ste se zodnji put nasmijali vako ko on, ako jeste koji put kroz pasona godišća bit će mi drogo!

TEXT BY: Anđelko Bižaca - Struja

0 komentara:

Brački web

- braconline.COM.HR - otok-brac.INFO - otokbrac.COM - moj-otok.COM - bracinfo.COM - otok-brac.HR - visitbrac.COM - zaklada-brac.HR - boljani.INFO - postira.HR - selca.HR - bol.HR - sutivan.HR - pucisca.HR - nerezisca.HR - opcina-postira.HR - opcinamilna.HR - visitsutivan.COM - touristboard-selca.COM - airport-brac.HR - bestofbrac.COM - bolinfo.HR - bracdanas.COM -